bogcover

Bog

“Hende der lod sig føre af vinden – en shamans tilblivelse”

… På besøg hos en veninde i Cape Town, Sydafrika, gribes Lærke af eventyrlængsel efter den oprindelige afrikanske kultur.

Inden længe er ønsket gået i opfyldelse, og de to skandinaviske kvinder er på vej til en fjernt beliggende landsby med deres guide Christopher, en hvid fyr der ligner en syret og kriminel drag queen.

Mange år forinden har Lærke haft en drøm, hvor hun møder sig selv som gammel og ser et skilt på sin dør med en titel, hun ikke forstår.

Da de ankommer, tager Tata og Mama, landsbyens sangomaer, imod Lærke ved at referere til titlen på døren i hendes gamle drøm. Sangomaerne inviterer Lærke til at komme i lære hos dem, men hun advares om den menneskelige pris og belastning, et sådant kald medfører …

”Hende der lod sig føre af vinden – en shamans tilblivelse” er Lærke Ebbes selv-biografiske skildring af den unikke rejse, hun påtog sig, da hun drog til Mtambalala, Sydafrika, og lod sig, som den hidtil eneste dansker, indvie til sangoma (shaman).

Hendes sanselige, indsigtsfulde og humoristiske skildring af den mystiske læringsproces, indfører læseren i træningen af intuitive kræfter, drømmearbejde og mødet med naturen som samarbejdspartner.

Det er en ærlig og usentimental fortælling om en personlighedsudvikling, der var ved at koste hende livet.

 

Anmeldelser:

“En helt enestående historie!”

-Anders Laugesen, “Mennesker og tro” DR P1

 

“En langt ude, spændende, overraskende og fascinerende historie – som ovenikøbet er sand. Det er den bog der har grebet mig mest i 2013″

– Marie Frank, sanger

 

“Jeg har aldrig før haft det sådan med en bog, at jeg efter endt læsning, ville påbegynde bogen igen med det samme. Sådan har jeg det med denne! Lærke Ebbe er en fantastisk fortæller – så uhøjtidelig og humoristisk uden den velkendte belærende selvudviklingsvinkel”

– Stinne Gorell, designer

 

“Elegant, indlevende og humoristisk. (…) Smukke beskrivelser af læring, det at lære sig selv at lære. At læring har en mental og fysisk dimension, og at disse elementer taler sammen. At praktisk læring i form af et hånd-arbejde/ håndværk faktisk udvikler ens etiske horisont i livet. Det er vildt interessant, når hoved og hånd går i et.”

– Mette Nelund, cand. merc. fil

 

“Vildt spændende, velskrevet og dejlig mystisk”

– Lene Nordbye Bertelsen, lærer

 

“Det var en meget stor oplevelse at læse bogen. (…) Den meget ærlige beretning har sat mange tanker i gang hos mig om, bl.a. hvordan man kan tackle voldsomme udfordringer, hvordan livet også kan leves, de spirituelle sider af tilværelsen og vores måde at leve på i et såkaldt civiliseret samfund contra naturfolks måde at leve på”

-Jørgen Bernth, krops- og gestaltterapeut

 

“Jeg er så overvældet at tårerne bare flyder”

-Louise Riisgaard, lærer

 

“Jeg følte det som om mit eget bevidstheds niveau blev udvidet i takt med prøvelserne som var beskrevet i bogen. (…) Det er en bog som sidder i kroppen længe efter den er slut”

-Sara Erika Storm Ingelög, inspirator og skaber for små rum til sjælen

“Lærke Ebbe går bagom masker og bastskørter, bagom maling og heksedoktorer og menneskeliggør det mystiske.Draget af sit kald rejser forfatteren til sin geografiske og kulturelle modsætning og her finder hun værdier som åbner op for en endnu større oplevelse af livet.Den store bedrift er at Lærke Ebbe tager sin læser ved hånden og stille og roligt udfolder det magiske og mystiske sig i dagligdagen. Ikke ved hokus pokus men ved en skærpelse og træning af menneskelige sanser.”

– Tore Sem, scene instruktør

ebbedambaek.dk